Kad nam se jede nešto slatko, najčešće pomislimo na čokoladu. Govoreći o kolačima, mnogima su najdraži upravo oni čokoladni. No, ovdje je riječ o spoju bijele čokolade i omiljenog kolača s kokosom. Bijeli čupavci drukčiji su od onih na koje ste navikli, ali jednako fini. Recept donosi Janette Razum s portala Slatki svijet.
Sastojci
Biskvit
3 jaja
220 g šećera
1 vanilin šećer
naribana korica 1/2 limuna
180 ml ulja
150 ml mlijeka
290 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
Ostalo
250 ml mlijeka
250 g bijele čokolade
150 g maslaca
200 g kokosa
Priprema
Bjelanjke miksajte dok se ne zapjene pa postupno dodajte šećer i vanilin šećer i nastavite miksati dok ne dobijete čvrsti snijeg. Nastavite lagano miksati i dodajte ulje, limunovu koricu, dio brašna (1/3), prašak za pecivo, jedan po jedan žutanjak i mlijeko. Na kraju dodajte i ostatak brašna.
Smjesu izlijte u kalup za pečenje prekriven masnim papirom (25×35 cm) pecite 10 minuta na 180°C.
Čupavci i mlijeko – savršen spoj
Ohlađeni biskvit narežite na kockice.
Mlijeko i razlomljenu čokoladu zagrijavajte na laganoj vatri dok se čokolada ne otopi. Dodajte maslac pa zagrijte umak do vrenja i maknite s vatre. Miješajte dok se maslac ne otopi.
Kockice biskvita umačite u rastopljenu čokoladu i uvaljajte u kokosovo brašno. Bijeli čupavci savršeno se slažu sa šalicom mlijeka. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa Tekst se nastavlja ispod oglasaIzvor: narod.hr/Slatki svijet
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.