Brz i ukusan crumble s breskvama i zobenim pahuljicama

brz i ukusan
Foto: Slatki svijet

Brz i ukusan desert sa sočnim nadjevom od svježih breskvi te savršeno hrskavim posipom od zobenih pahuljica. Recept za Slatki svijet donosi Jannette Razum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Nadjev s breskvama
6 većih breskvi
4 žlice šećera
½ žlice gustina
1 žlica limunovog soka
½ žličice cimeta
prstohvat soli

Hrskavi posip
150 g zobenih pahuljica
100 g smeđeg šećera
2 žlice glatkog brašna
85 g maslaca
½ žličice cimeta
prstohvat soli

Priprema

Breskve očistite od koštica, narežite na manje komade pa pomiješajte s ostalim sastojcima. Tako pripremljene breskve posložite na dno manjeg kalupa za pečenje (20×25 cm) kojeg ste lagano premazali maslacem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu posipa zobene pahuljice pomiješajte s ostalim sastojcima pa sve dobro razmrvite prstima. Posip ravnomjerno rasporedite preko breskvi. Crumble pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180°C.

Topli Crumble obavezno poslužite s kuglicom sladoleda od vanilije!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.