Brz i ukusan desert sa sočnim nadjevom od svježih breskvi te savršeno hrskavim posipom od zobenih pahuljica. Recept za Slatki svijet donosi Jannette Razum.
Sastojci
Nadjev s breskvama
6 većih breskvi
4 žlice šećera
½ žlice gustina
1 žlica limunovog soka
½ žličice cimeta
prstohvat soli
Hrskavi posip
150 g zobenih pahuljica
100 g smeđeg šećera
2 žlice glatkog brašna
85 g maslaca
½ žličice cimeta
prstohvat soli
Priprema
Breskve očistite od koštica, narežite na manje komade pa pomiješajte s ostalim sastojcima. Tako pripremljene breskve posložite na dno manjeg kalupa za pečenje (20×25 cm) kojeg ste lagano premazali maslacem.
Za pripremu posipa zobene pahuljice pomiješajte s ostalim sastojcima pa sve dobro razmrvite prstima. Posip ravnomjerno rasporedite preko breskvi. Crumble pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180°C.
Topli Crumble obavezno poslužite s kuglicom sladoleda od vanilije!