Site icon narod.hr

Brza, lagana i jednostavna: Jogurt torta s jagodama i bananama

Foto: slatkisvijet.com

Brza, lagana i jednostavna jogurt torta s jagodama i bananama!
Recept donosi Slatki svijet.
Sastojci
Biskvit
Ostalo
Priprema

Za pripremu biskvita jaja pjenasto miksajte sa šećerom i vanilin šećerom nekoliko minuta dok ne dobijete gustu, svijetlu smjesu. Na kraju lagano umiješajte prosijano brašno te prašak za pecivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za torte (26 cm) kojeg ste obložili masnim papirom ili namastili i pobrašnili. Biskvit pecite 10-15 minuta na temperaturi od 180 °C. Pečeni biskvit poprskajte s malo mlijeka i ostavite neka se ohladi u kalupu.

Preko ohlađenog biskvita posložite polovice jagoda, cca 350 g.

Za pripremu kreme želatinu namočite u hladnoj vodi, a kada nabubri otopite ju na laganoj vatri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U blenderu izmiksajte 150 g jagoda, 2 banane, šećer, vanilin šećer i jogurt.

Slatko vrhnje (400 ml) izmiksajte u šlag te mu dodajte izmiksano voće i otopljenu želatinu. Sve pažljivo izmiješajte. Preko jagoda rasporedite polovicu kreme, a zatim posložite uzdužno prerezane banane. Preko banana rasporedite ostatak kreme i lijepo ju zagladite.

Tortu spremite u hladnjak na nekoliko 4-5 sati, a zatim ju pažljivo odvojite od kalupa. Ukrasite prema želji i poslužite se!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version