Brza, lagana i jednostavna: Jogurt torta s jagodama i bananama

Foto: slatkisvijet.com
Brza, lagana i jednostavna jogurt torta s jagodama i bananama!
Recept donosi Slatki svijet.
Sastojci
Biskvit
  • 3 jaja
  • 70 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 70 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
Ostalo
  • 500 ml slatkog vrhnja (400 ml za kremu + 100 ml za dekoraciju)
  • 400 ml tekućeg jogurta
  • 1 želatina u prahu
  • 500 g svježih jagoda
  • 5 banana
  • 120 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
Priprema

Za pripremu biskvita jaja pjenasto miksajte sa šećerom i vanilin šećerom nekoliko minuta dok ne dobijete gustu, svijetlu smjesu. Na kraju lagano umiješajte prosijano brašno te prašak za pecivo.

Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za torte (26 cm) kojeg ste obložili masnim papirom ili namastili i pobrašnili. Biskvit pecite 10-15 minuta na temperaturi od 180 °C. Pečeni biskvit poprskajte s malo mlijeka i ostavite neka se ohladi u kalupu.

Preko ohlađenog biskvita posložite polovice jagoda, cca 350 g.

Za pripremu kreme želatinu namočite u hladnoj vodi, a kada nabubri otopite ju na laganoj vatri.

U blenderu izmiksajte 150 g jagoda, 2 banane, šećer, vanilin šećer i jogurt.

Slatko vrhnje (400 ml) izmiksajte u šlag te mu dodajte izmiksano voće i otopljenu želatinu. Sve pažljivo izmiješajte. Preko jagoda rasporedite polovicu kreme, a zatim posložite uzdužno prerezane banane. Preko banana rasporedite ostatak kreme i lijepo ju zagladite.

Tortu spremite u hladnjak na nekoliko 4-5 sati, a zatim ju pažljivo odvojite od kalupa. Ukrasite prema želji i poslužite se!

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com