- 3 jaja
- 70 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 70 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 500 ml slatkog vrhnja (400 ml za kremu + 100 ml za dekoraciju)
- 400 ml tekućeg jogurta
- 1 želatina u prahu
- 500 g svježih jagoda
- 5 banana
- 120 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
Za pripremu biskvita jaja pjenasto miksajte sa šećerom i vanilin šećerom nekoliko minuta dok ne dobijete gustu, svijetlu smjesu. Na kraju lagano umiješajte prosijano brašno te prašak za pecivo.
Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za torte (26 cm) kojeg ste obložili masnim papirom ili namastili i pobrašnili. Biskvit pecite 10-15 minuta na temperaturi od 180 °C. Pečeni biskvit poprskajte s malo mlijeka i ostavite neka se ohladi u kalupu.
Preko ohlađenog biskvita posložite polovice jagoda, cca 350 g.
Za pripremu kreme želatinu namočite u hladnoj vodi, a kada nabubri otopite ju na laganoj vatri.
U blenderu izmiksajte 150 g jagoda, 2 banane, šećer, vanilin šećer i jogurt.
Slatko vrhnje (400 ml) izmiksajte u šlag te mu dodajte izmiksano voće i otopljenu želatinu. Sve pažljivo izmiješajte. Preko jagoda rasporedite polovicu kreme, a zatim posložite uzdužno prerezane banane. Preko banana rasporedite ostatak kreme i lijepo ju zagladite.
Tortu spremite u hladnjak na nekoliko 4-5 sati, a zatim ju pažljivo odvojite od kalupa. Ukrasite prema želji i poslužite se!