Site icon narod.hr

Brzi desert: Kolačići s jabukama

kolačići s jabukama

Foto: Slatki svijet

Kolačići s jabukama jednostavan su i brz desert kojeg možete pripremiti kao palačinke ili ovako nalik jabukama u šlafroku koristeći Zenker kalup za donut kolačiće/jabuke u tijestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pečene kolačiće posipajte šećerom u prahu ili uvaljajte u mješavinu kristal šećera i cimeta. Za koju god varijantu se odlučite sigurno će vam biti ukusno, piše Slatki svijet.

Sastojci

2 jaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4 žlice šećera

2 vanilin šećera

prstohvat soli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1 žličica cimeta

250 g glatkog brašna

100 ml ulja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

200 ml mlijeka

150 g krupno naribanih jabuka

Priprema

Jaja, šećer i vanilin šećer izmutite kratko pjenjačom. Dodajte sol, cimet te naizmjenično dodajte brašno i mlijeko/ulje. Smjesu dobro izmiješajte tako da nema grudica. Na kraju umiješajte i krupno naribane jabuke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zenker kalup za donut kolačiće/jabuke u tijestu namastite i lagano pobrašnite. U svaki utor stavite po dvije žlice pripremljene smjese. Kolačiće pecite 12-15 minuta na 180°C, dok ne poprime lijepu zlatno žutu boju.

Pečene kolačiće odmah izvadite iz kalupa tako što ćete kalup preokrenuti na čistu kuhinjsku površinu. Kalup ne morate ponovno mastiti, samo ga ponovno napunite ostatkom smjese i dalje pecite kolačiće. Od navedene količine smjese dobit ćete 14 kolačića.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version