Site icon narod.hr

Brzi i lagani desert bez pečenja: Jesenski cheesecake s jabukama

cheesecake

Foto: Jannette Razum (Slatki svijet)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brzi i lagani desert bez pečenja. Budući da su jabuke ove godine predivno rodile i cheesecake je u duhu jeseni, piše Jannette Razum za Slatki svijet.

Sastojci

400 g jabuka
pola žličice cimeta
1 zvjezdasti anis
50 ml ruma
350 g svježeg sira
100 g kondenziranog mlijeka
sok pola limuna
po potrebi @callebaut hrskavi francuski biskvit ili mljeveni keks

Priprema

Oprati jabuke, oguliti ih, ukloniti koštice i narezati ih na kockice.
U posudu staviti rum, dodati jabuke, cimet i anis te ih kuhati dok ne omekšaju, a tekućina ne ispari. Dobro ohladiti.

Sir umutiti s kondenziranim mlijekom i limunovim sokom.

U čašu slagati:

2 žličice hrskavog francuskog biskvita / mljevenog keksa, 3 žlice kreme od sira i jabuke. Posuti hrskavim francuskim biskvitom / mljevenim keksom. Ostaviti u hladnjaku oko 30 minuta da se okusi povežu i uživati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version