Brzi i lagani desert bez pečenja. Budući da su jabuke ove godine predivno rodile i cheesecake je u duhu jeseni, piše Jannette Razum za Slatki svijet.
Sastojci
400 g jabuka
pola žličice cimeta
1 zvjezdasti anis
50 ml ruma
350 g svježeg sira
100 g kondenziranog mlijeka
sok pola limuna
po potrebi @callebaut hrskavi francuski biskvit ili mljeveni keks
Priprema
Oprati jabuke, oguliti ih, ukloniti koštice i narezati ih na kockice.
U posudu staviti rum, dodati jabuke, cimet i anis te ih kuhati dok ne omekšaju, a tekućina ne ispari. Dobro ohladiti.
Sir umutiti s kondenziranim mlijekom i limunovim sokom.
U čašu slagati:
2 žličice hrskavog francuskog biskvita / mljevenog keksa, 3 žlice kreme od sira i jabuke. Posuti hrskavim francuskim biskvitom / mljevenim keksom. Ostaviti u hladnjaku oko 30 minuta da se okusi povežu i uživati!
Tekst se nastavlja ispod oglasa Tekst se nastavlja ispod oglasaIzvor: narod.hr
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.