Petak, 9 svibnja, 2025
11.6 C
Zagreb
Pratite nas:

Brzi i lagani desert bez pečenja: Jesenski cheesecake s jabukama

Podijeli

Sadržaj članka

Podijeli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brzi i lagani desert bez pečenja. Budući da su jabuke ove godine predivno rodile i cheesecake je u duhu jeseni, piše Jannette Razum za Slatki svijet.

Sastojci

400 g jabuka
pola žličice cimeta
1 zvjezdasti anis
50 ml ruma
350 g svježeg sira
100 g kondenziranog mlijeka
sok pola limuna
po potrebi @callebaut hrskavi francuski biskvit ili mljeveni keks

Priprema

Oprati jabuke, oguliti ih, ukloniti koštice i narezati ih na kockice.
U posudu staviti rum, dodati jabuke, cimet i anis te ih kuhati dok ne omekšaju, a tekućina ne ispari. Dobro ohladiti.

Sir umutiti s kondenziranim mlijekom i limunovim sokom.

U čašu slagati:

2 žličice hrskavog francuskog biskvita / mljevenog keksa, 3 žlice kreme od sira i jabuke. Posuti hrskavim francuskim biskvitom / mljevenim keksom. Ostaviti u hladnjaku oko 30 minuta da se okusi povežu i uživati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Pročitaj više

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.

Sadržaj članka

Pročitaj više

Frendica.hr

Glas naroda

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezani članci