Site icon narod.hr

Brzi uštipci bez jaja i mlijeka

uštipci

Izvor: Slatki svijet

Za doručak, večeru ili samo kao slatko pecivo uz popodnevnu kavu ili čaj, piše Jannette Razum za Slatki svijet!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

300 g glatkog brašna

300 ml tople vode

1/4 svježeg kvasca (10 g)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2 žlice šećera

1 vanilin šećer

prstohvat soli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

Kvasac razmutite sa šećerom, 2 žlice brašna i malo tople vode (vodu i brašno oduzmite od ukupne količine sastojaka).

Ostavite kvasac na sobnoj temperaturi 15 minuta da se zapjeni.

U zdjeli pjenjačom pomiješajte brašno, sol, vodu i pripremljeni kvasac. Sve dobro izmutite tako da dobijete smjesu bez grudica. Zdjelu s pripremljenom smjesom prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite 45 minuta na toplome da dobije malo na volumenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U loncu dobro ugrijte ulje. Ulja treba biti dovoljno tako da uštipci mogu plivati u njemu.

Žličicu namočite u vruće ulje, uzimajte po malo tijesta i ubacujte ih u vruće ulje. Pomozite si drugom žličicom s kojom ćete pogurati tijesto u ulje.Uštipke pecite otprilike 1 minutu na srednje jakoj vatri, dok ne poprime lijepu zlatnu boju.

Pečene uštipke stavite na papirnati ručnik da se upije višak masnoće. Vruće uštipke posipajte šećerom u prahu i poslužite se!

Po želji u smjesu možete dodati malo naribane korice limuna ili naranče pa čak i grožđice i dobit će te nešto poput fritula!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version