Site icon narod.hr

Brzo i jednostavno: Čokoladni clafoutis s bananama!

Clafoutis je ukusan kolač pudingaste teksture koji se priprema relativno brzo i jednostavno. Iako ga ja povezujem s ljetom jer se češće priprema s bobičastim voćem, trešnjama ili marelicama, ovaj put sam se odlučila za jednu zimsku verziju s čokoladom i bananama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept Slatkog svijeta pročitajte u nastavku!

Sastojci
Smjesa za clafoutis
Za posluživanje

Priprema

Jaja izmutite sa šećerom, vanilin šećerom i prstohvatom soli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slatko vrhnje i čokoladu otopite na laganoj vatri pa pomiješajte sa smjesom od jaja i šećera te mlijekom. Dodajte brašno i sve dobro promiješajte tako da dobijete smjesu bez grudica.

U manji kalup ili tavicu bez plastične drške ubacite komadić maslaca pa stavite tavicu u zagrijanu pećnicu, samo kratko da se maslac otopi.

Na otopljeni maslac izlijte pripremljenu čokoladnu smjesu, a preko smjese položite dvije banane prerezane po pola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Clafoutis pecite 15-20 minuta na 180° C. Clafoutis obavezno poslužite dok je još topao uz dodatak svježeg voća i preljev od agave, a dobro se slaže i s kuglicom sladoleda od vanilije!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version