Brzo i jednostavno: Čokoladni clafoutis s bananama!

Clafoutis je ukusan kolač pudingaste teksture koji se priprema relativno brzo i jednostavno. Iako ga ja povezujem s ljetom jer se češće priprema s bobičastim voćem, trešnjama ili marelicama, ovaj put sam se odlučila za jednu zimsku verziju s čokoladom i bananama.

Recept Slatkog svijeta pročitajte u nastavku!

Sastojci
Smjesa za clafoutis
  • 3 jaja
  • 50 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 40 g glatkog brašna
  • 1 žlica kakaa u prahu
  • 100 ml mlijeka
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 50 g čokolade
  • 20 g maslaca
  • 2 banane
Za posluživanje
  • bobičasto voće, sladoled od vanilije

Priprema

Jaja izmutite sa šećerom, vanilin šećerom i prstohvatom soli.

Slatko vrhnje i čokoladu otopite na laganoj vatri pa pomiješajte sa smjesom od jaja i šećera te mlijekom. Dodajte brašno i sve dobro promiješajte tako da dobijete smjesu bez grudica.

U manji kalup ili tavicu bez plastične drške ubacite komadić maslaca pa stavite tavicu u zagrijanu pećnicu, samo kratko da se maslac otopi.

Na otopljeni maslac izlijte pripremljenu čokoladnu smjesu, a preko smjese položite dvije banane prerezane po pola.

Clafoutis pecite 15-20 minuta na 180° C. Clafoutis obavezno poslužite dok je još topao uz dodatak svježeg voća i preljev od agave, a dobro se slaže i s kuglicom sladoleda od vanilije!

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com