Ponedjeljak, 27 siječnja, 2025
10.5 C
Zagreb
Pratite nas:
TOPE SE U USTIMA

Buhtlice s pekmezom

Podijeli

Ukusna i topla peciva uvijek su dobrodošla! Isprobajte jednostavan recept za fine buhtlice s pekmezom koje se tope u ustima, poručuje Jannette Razum s portala Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Tijesto
500 g glatkog brašna
40 g svježeg kvasca
1 jaje
170 g maslaca sobne temperature
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
250 ml mlakog mlijeka
naribana korica 1 limuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostalo
2 žlice maslaca
šećer u prahu
pekmez željenog okusa (jagoda, šljiva, marelica…)

Priprema

Najprije pripremite kvasac. U malu zdjelicu stavite razlomljeni kvasac, 1 žlicu brašna, 1 žlicu šećera i 100 ml mlijeka. Ostavite kvasac 10-15 minuta na toplom mjestu da se zapjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brašno prosijte u veću zdjelu pa dodajte šećer, vanilin šećer i sol. Zatim dodajte jaje, margarin, pripremljeni kvasac, ostatak mlijeka i limunovu koricu pa spiralnim nastavcima za miksanje umijesite glatko tijesto.

Tijesto prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite sat vremena na toplom mjestu da se diže. Kada tijesto udvostruči volumen malo ga premijesite i na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte 0,5 cm debelo.

Izrežite pravokutnike (10×10 cm), u svaki stavite žlicu pekmeza željenog okusa pa krajeve savijte u sredini. Pritisnite krajeve prstima da se tijesto dobro slijepi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
buhtlice
Foto: snimka zaslona

Tijesto slažite u namašćen i pobrašnjen okrugli kalup za pečenje tako da rezana strana bude okrenuta prema dolje. Ostavite tijesto još pola sata da se diže. Buhtlice pecite 20-25 minuta na temperaturi od 180 ºC.

Pečene buhtlice premažite otopljenim maslacem i posipajte šećerom u prahu.

buhtlice
Foto: snimka zaslona

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Slatki svijet

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.

Sadržaj članka

Pročitaj više

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezani članci