Čokoladna quinoa alternativa je zobenim pahuljicama! Započnite dan ovim zdravim čokoladnim pudingom od quinoe bez glutena, laktoze i nezdravih šećera, piše Jannette Razum za Slatki svijet.
Sastojci
Za kašu
1/2 šalice crvene kvinoje
1 šalica vode
1 šalica bademovog mlijeka
2 žličice kakao praha
2 žličice meda
2 žličice chia sjemenki
prstohvat soli
Dodaci
tostirani lješnjaci
komadići čokolade
Priprema
1. Kvinoju staviti u vodu na štednjak i pustiti da zavrije, smanjiti vatru i kuhati još 15-ak minuta, dok ne upije svu vodu.
2. Dodati bademovo mlijeko, sol, med, chiu i kakao, pa kuhati dok se ne zgusne.
3. Poslužiti s tostiranim lješnjacima i komadićima čokolade.
Slatki savjet
Crvenu kvinoju slobodno zamijenite bilo kojom drugom 🙂
Izvor: narod.hr/Slatki svijet
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.