Site icon narod.hr

Čokoladne palačinke s višnjama

palačinke

Foto: Slatki svijet

Totalni užitak! Isprobajte čokoladne palačinke s aromatičnim preljevom od višanja, ruma i cimeta!, piše Jannette Razum za Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Smjesa za palačinke

2 jaja
4 žlice šećera
2 vanilin šećera
prstohvat soli
2 žlice ulja
250 ml mlijeka
200 g kiselog vrhnja
300 g glatkog brašna
½ praška za pecivo
30 g kakaa u prahu
150 g sitno nasjeckane tamne čokolade

Preljev od višanja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1 kompot od višanja
1 puna žlica gustina
1 žličica cimeta
2 žlice ruma

>Palačinke s umakom od naranče

Priprema

Jajima dodajte šećer i sol te ih dobro izmutite. Dodajte zatim mlijeko, ulje, kiselo vrhnje, brašno, kakao u prahu i prašak za pecivo. Sve dobro izmiješajte ili izmiksajte tako da uklonite sve grudice.

Na kraju ubacite skroz sitno nasjeckanu tamnu čokoladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tavicu za palačinke stavite malo ulja i dobro ga zagrijte. Šefljom uzimajte po malo smjese i stavljajte u zagrijanu tavicu. Pecite jednu ili više palačinka od jednom, ovisno koliko mjesta imate u tavici.

Palačinke pecite na laganoj vatri otprilike minutu sa svake strane tako da sredina ne ostane sirova.

Pečene palačinke poslužite s toplim preljevom od višanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu preljeva kompot od višanja zagrijte do vrenja, dodajte gustin koji ste razmutili s malo vode. Višnje kratko prokuhajte pa umiješajte cimet i rum, a po želji i malo šećera.

Od navedene količine sastojaka dobit će te 20-tak malih palačinki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version