Totalni užitak! Isprobajte čokoladne palačinke s aromatičnim preljevom od višanja, ruma i cimeta!, piše Jannette Razum za Slatki svijet.
Sastojci
Smjesa za palačinke
2 jaja
4 žlice šećera
2 vanilin šećera
prstohvat soli
2 žlice ulja
250 ml mlijeka
200 g kiselog vrhnja
300 g glatkog brašna
½ praška za pecivo
30 g kakaa u prahu
150 g sitno nasjeckane tamne čokolade
Preljev od višanja
1 kompot od višanja
1 puna žlica gustina
1 žličica cimeta
2 žlice ruma
>Palačinke s umakom od naranče
Priprema
Jajima dodajte šećer i sol te ih dobro izmutite. Dodajte zatim mlijeko, ulje, kiselo vrhnje, brašno, kakao u prahu i prašak za pecivo. Sve dobro izmiješajte ili izmiksajte tako da uklonite sve grudice.
Na kraju ubacite skroz sitno nasjeckanu tamnu čokoladu.
Na tavicu za palačinke stavite malo ulja i dobro ga zagrijte. Šefljom uzimajte po malo smjese i stavljajte u zagrijanu tavicu. Pecite jednu ili više palačinka od jednom, ovisno koliko mjesta imate u tavici.
Palačinke pecite na laganoj vatri otprilike minutu sa svake strane tako da sredina ne ostane sirova.
Pečene palačinke poslužite s toplim preljevom od višanja.
Za pripremu preljeva kompot od višanja zagrijte do vrenja, dodajte gustin koji ste razmutili s malo vode. Višnje kratko prokuhajte pa umiješajte cimet i rum, a po želji i malo šećera.
Od navedene količine sastojaka dobit će te 20-tak malih palačinki.
Tekst se nastavlja ispod oglasa