Provjerite slatki recept za zdraviju verziju palačinki s raženim i zobenim brašnom te ukusnim preljevom od naranče i cimeta, piše Jannete Razum za Slatki svijet.
Sastojci
Smjesa za palačinke
2 jaja
600 ml mlijeka
100 g raženog brašna
100 g zobenog brašna
Umak od naranče
svježe cijeđeni sok od 2 naranče
pire od jedne naranče
naribana korica 1 naranče
2 žlice maslaca
1 žlica nerafiniranog smeđeg šećera
1 žlica meda
malo cimeta
Priprema
Jaja izmutite pjenjačom, dodajte malo mlijeka te zobeno i raženo brašno pa sve lijepo izmiješajte tako da dobijete smjesu bez grudica. Ulijete ostatak mlijeka pa još jednom sve promiješajte.
Ostavite smjesu neka odstoji 15-20 minuta da se zgusne.
U tavu za palačinke ulijte malo ulja. Kada se ulje dobro zagrije možete početi peći palačinke.
Za pripremu umaka od naranče u manjoj zdjelici otopite maslac, med i šećer. Dodajte sok i naribanu koricu te pire od naranče pa kratko sve prokuhajte na laganoj vatri. Na kraju dodajte i malo cimeta.