Stižu reakcije iz sportskog svijeta nakon atentata na Trumpa: ‘Bog mu je spasio život’

Pokušaj atentata na Trumpa 13. 7. 2024. Butler, Pennsylvania/ Foto: FaH

Nakon što je izvršen pokušaj atentata na bivšeg američkog predsjednika i sadašnjeg kandidata Donalda Trumpa, uslijedile su i reakcije iz svijeta sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reagirale su neke od najvećih sportskih zvijezda, osudivši djelo i iskazavši podršku Trumpu.

“Nasilje ne zaslužuje mjesto na ovom svijetu. Molitva za predsjednika Trumpa i njegovu obitelj. Sa željom za brz oporavak”, objavio je Bryson James Aldrich DeChambeau, američki profesionalni golfer.

“Nije me briga koliko volite ili mrzite predsjednika Donalda Trumpa, sada nije vrijeme za igranje politike. Molite se za njega, njegovu obitelj i sve ostale na koje je utjecala današnja pucnjava”, napisao je Robert Griffin III, bivši bek američkog nogometa koji je igrao u Nacionalnoj nogometnoj ligi osam sezona, ponajviše za Washington Redskinse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dame i gospodo….Predsjednik Donald Trump”, napisao je Sauce Gardner, kornerbek američkog nogometa New York Jetsa iz Nacionalne nogometne lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Napadač na Trumpa ubijen, FBI otkrio njegov identitet

“Bog je danas spasio život Donaldu Trumpu!”, objavio je Enes Kanter Freedom, američki profesionalni košarkaš i aktivist za ljudska prava.

“Trenutno bez riječi. Ne mogu biti više ljut. Zalažem se za ovog čovjeka. Ova slika sve govori. Ljutiti Amerikanac ovdje i niste spremni za to”, napisao je bivši američki igrač bejzbola Roger Clemens.

“Hvala herojima tajne službe koji su se bacili u ono što je izgledalo kao kiša metaka. Pronaći tko je to učinio i procesuirati ih po najvećoj mjeri zakona. Ništa od ovoga nije OK”, objavio je Richard Eisen, američki televizijski sportski spiker i radijski voditelj.

>U pokušaju atentata Trump okrznut metkom

“Predsjednik Trump najžilaviji je čovjek na licu svijeta. Bog blagoslovio njega i njegovu obitelj upravo sada”, objavio je Colby Covington, borac mješovitih borilačkih vještina.

“78-godišnji višestruki milijarder trebao bi biti na jahti ili na golfskim terenima. Ali nije, on je u Pennsylvaniji i prima metke! Trči za ljubav svoje zemlje! Bože pomozi Donaldu! Bog blagoslovio Sjedinjene Države”, objavio je Conor Anthony McGregor, irski borac mješovitih borilačkih vještina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.