Desert u čaši s višnjama i ukusnom bijelom kremom

Foto: Snimka zaslona

Lagani desert u čaši s aromatičnim višnjama, piškotama i mascarpone sirom, donosi Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Pirjane višnje
1 staklenka kompota od višanja
100 g šećera
1 žličica cimeta
8 žlica likera od višanja
1 žlica ruma
Krema od mascarpone sira
200 ml slatkog vrhnja
250 g mascarpone sira
1 žlica meda

Ostalo
12 piškota
malo mlijeka i ruma za namakanje piškota

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema
Višnje ocijedite, ali sačuvajte malo soka iz kompota (8 žlica).

Ocijeđene višnje, šećer, cimet, liker i sok od višanja pirjajte kratko na srednje jakoj vatri tako da se tekućina malo zgusne.

Piškote lagano umočite u mješavinu mlijeka i ruma. Umjesto u mlijeko i rum, piškote možete umakati i u sok od višanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mascarpone sir pomiješajte s medom, a zatim umiješajte lagano tučeno slatko vrhnje.

U čaše za posluživanje slažite piškote pa višnje, zatim ponovo piškote pa višnje. Na kraju po čašama ravnomjerno rasporedite bijelu kremu. Prije nego nanesete bijelu kreme ostavite višnje da se ohlade kako se šlag nebi otopio.

Desert prije posluživanja dobro ohladite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.