Hod za život 28. svibnja u Zadru i prvi put u Pločama: ‘Želimo potaknuti vlast da ulaže u mlade obitelji i djecu’

hod za život ploče zadar
Foto: Hod za život; fotomontaža: Narod.r

Sve je spremno za ovogodišnji Hod za život u Zadru i Pločama u subotu 28. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hod za život održao se u Vinkovcima, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Zagrebu, a protekle subote održao se u Splitu i Imotskom.

> Dr. Markić: Imotski zna za što se vrijedi žrtvovati; Čelan: Dužni smo stvoriti nove zakone koji će podržati majke, trudnice, nerođene

> Fotografije koje slave život: Izdvojili smo najljepše prizore s Hoda za život u Imotskom i Splitu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Hod za život u Zagrebu: Pogledajte najljepše trenutke slavljenja života!

Vrankić: “Želimo stvoriti optimizam i u našem gradu”

“Jako nam je drago da se ove godine prvi put Hod za život, obitelj i Hrvatsku održava u Pločama. Mi smo sada najjužniji grad Hrvatske u kojem će se u subotu, 28. svibnja hodati za zakonsku i svaku drugu zaštitu čovjeka od začeća do prirodne smrti. Pravo na život je temeljno ljudsko pravo i preduvjet uživanja svih drugih ljudskih prava, a znanost je bez sumnje dokazala da život svakog od nas započinje začećem“, komentirala je ovogodišnje održavanje Hoda za život Martina Vrankić, članica organizacijskog tima Hoda za život u Pločama.

“Geslo ovogodišnjeg Hoda je: ‘Život je zakon!’ Želimo stvoriti optimizam i u našem gradu, potaknuti aktualnu vlast da ulaže u mlade obitelji, u djecu, u obrazovanje i otvaranje radnih mjesta. Jedan od glavnih uzroka diskriminacije žena u Hrvatskoj je nepoštovanje radnih prava trudnica i mladih majki – od otežanog zapošljavanja žena koje planiraju imati djecu do nemogućnosti korištenja bolovanja za malu djecu ili vraćanja na manje odgovorno i niže plaćeno radno mjesto nakon rodiljnog dopusta. Tražimo da se majkama osigura fleksibilnije radno vrijeme te svim parovima koji žele imati djecu i obitelj da ih mogu imati uz konkretniju društvenu i ekonomsku potporu“, objasnila je Martina Vrankić, majka četvero djece i koordinatorica Hoda za život u Pločama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ploče

Datum: subota, 28. 5. 2022.
Okupljanje: crkva Kraljice Neba i Zemlje, 10.30 sati
Ruta: crkva Kraljice Neba i Zemlje – Riva sve do trajektnog pristaništa – Obala neretljanskih gusara – Ulica Vladimira Nazora – Obala dr. Franje Tuđmana – crkva Kraljice Neba i Zemlje

ploče
Foto: Hod za život

Krpina: “Želimo stvoriti optimizam u svakom gradu”

Prvi Hod za život u Zadru održan je 2019. godine.

Tvrtko Krpina, koordinator Hoda za život u Zadru istaknuo je važnost zaštite žena, jer statistike pokazuju da su se 2/3 žena koje su učinile pobačaj, na to odlučile zbog teške ekonomske situacije ili pritiska okoline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Stoga, svakoj majci koja se nađe u teškoj situaciji i razmišlja o pobačaju, trebamo dati punu podršku. Želimo stvoriti optimizam u svakom gradu, potaknuti aktualnu vlast da ulaže u mlade, u obitelji, u obrazovanje i radna mjesta, omogućiti svim ljudima koji žele imati djecu i obitelj da to mogu imati uz konkretniji društveni i ekonomski napredak”, istaknuo je Krpina.

“S obzirom na stečeno iskustvo, ove godine organizacija je jednostavnija jer su nam i u praksi poznati svi koraci, znamo što možemo očekivati, gdje trebamo paziti i što trebamo popraviti. Također, od velike su nam pomoći i poznanstva koja smo stekli prošli put. Pod time mislim na mnoge volontere, ali i na neke tvrtke koje su nam omogućile povoljnije cijene za potrebne materijale i usluge”, kazao je Tvrtko Krpina, koordinator Hoda za život u Zadru.

Zadar

Datum: subota, 28. 5. 2022.
Okupljanje: Perivoj hrvatskih redarstvenika, 10 sati
Ruta: Perivoj hrvatskih redarstvenika – Obala kneza Branimira – Gradski most – Narodni trg – Široka ulica – Forum

zadar
Foto: Hod za život

“Život je zakon!”

Podsjetimo, Hrvatska već sedmu godinu za redom miroljubivim hodom daje podršku nerođenima. Geslo ovogodišnjeg Hoda je: Život je zakon!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Vinkovci poslali jasnu poruku: ‘Hodali smo i za one koji prizivom savjesti štite život majke i djeteta’

> Pogledajte kako je Varaždin prvi put hodao za život: ‘Cilj je da kao društvo rastemo u kulturi života’

> Pogledajte kako je Slavonski Brod hodao za zaštitu života: ‘Pravo na život temeljno je ljudsko pravo!’

U Varaždinu je 7. svibnja ove godine prvi put održana povorka Hod za život koja je krenula sa Starog grada.

Hod za život istovremeno je održan i u Vinkovcima i Slavonskom Brodu.

Veličanstveni Hod za život u Zagrebu održao se u subotu 15. svibnja, a 21. svibnja Hod za život održan je u Splitu i Imotskom.

Hrvatska u svibnju i lipnju hoda za život, obitelj i Hrvatsku

Hod za život, obitelj i Hrvatsku miroljubivi je hod građana koji u radosti i veselju hodaju za zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti.

Od tada raste i broj gradova i broj građana koji hodaju za zakonsku, društvenu, ekonomsku i svaku drugu zaštitu života od začeća.

> Dr. Markić: Zakon štiti život – on je razlika između toga hoće li netko imati priliku živjeti jedan predivan život ili neće

> Gradonačelnik Tomašević zabranio dizanje zastava Hoda za život iako je za to Grad Zagreb 14. 4. izdao rješenje

Zadar

Datum: subota, 28. 5. 2022.
Okupljanje: Perivoj hrvatskih redarstvenika, 10 sati
Ruta: Perivoj hrvatskih redarstvenika – Obala kneza Branimira – Gradski most – Narodni trg – Široka ulica – Forum

Ploče

Datum: subota, 28. 5. 2022.
Okupljanje: crkva Kraljice Neba i Zemlje, 10.30 sati
Ruta: crkva Kraljice Neba i Zemlje – Riva sve do trajektnog pristaništa – Obala neretljanskih gusara – Ulica Vladimira Nazora – Obala dr. Franje Tuđmana – crkva Kraljice Neba i Zemlje

Sisak

Datum: subota, 11. 6. 2022.
Okupljanje: Sisački robni centar (SRCE), 10.30 sati
Ruta: Sisački robni centar (kod SRCA) – Šetnica Slave Striegla – Trg bana Josipa Jelačića – Veliki Kaptol

Osijek

Datum: subota, 11.6.2022.
Okupljanje: Park kralja Držislava, 11 sati
Ruta: Park kralja Držislava – Europske avenije – Kapucinska ulica – Trg Ante Starčevića

Rijeka

Datum: subota, 25. 6. 2022.
Okupljanje: Korzo (kod sata), 10.30

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.