Hrskava lisnata srca sa sočnim punjenjem od višanja

Foto: Jannete Razum www.slatkisvijet.com

Iznenadite goste ovim finim, slatkim štapićima, uz vrlo jednostavnu pripremu. Pečeno lisnato tijesto je iznimno hrskavo i odlično se slaže sa sočnim pekmezom od višanja.

Recept donosi portal Slatki svijet.

Sastojci
500 g lisnatog tijesta
pekmez do višanja
1 jaje za premazivanje
malo šećera
štapići za ražnjiće

Priprema

Lisnato tijesto odledite i tanko razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini pa kalupima izrezujte srca. Svako srce premažite razmućenim jajetom pa položite na njega na pola prerezan štapić za ražnjić i malo ga utisnite u tijesto.

Na sredinu svakog srca stavite malo pekmeza i prekrijte ga drugim srcem. Vilicom pritisnite rubove tako da se dobro slijepe.

Premjestite srca na lim za pečenje prekriven masnim papirom, premažite ih razmućenim jajetom i posipajte s malo šećera. Srca pecite 10 minuta na temperaturi od 180 ºC, odnosno dok ne poprime zlatno smeđu boju.

Prije pečenja svako srce malo zarežite nožem tako da tijekom pečenja zrak ima kuda izaći van.

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com