Hrskava lisnata srca sa sočnim punjenjem od višanja

Foto: Jannete Razum www.slatkisvijet.com

Iznenadite goste ovim finim, slatkim štapićima, uz vrlo jednostavnu pripremu. Pečeno lisnato tijesto je iznimno hrskavo i odlično se slaže sa sočnim pekmezom od višanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept donosi portal Slatki svijet.

Sastojci
500 g lisnatog tijesta
pekmez do višanja
1 jaje za premazivanje
malo šećera
štapići za ražnjiće

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lisnato tijesto odledite i tanko razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini pa kalupima izrezujte srca. Svako srce premažite razmućenim jajetom pa položite na njega na pola prerezan štapić za ražnjić i malo ga utisnite u tijesto.

Na sredinu svakog srca stavite malo pekmeza i prekrijte ga drugim srcem. Vilicom pritisnite rubove tako da se dobro slijepe.

Premjestite srca na lim za pečenje prekriven masnim papirom, premažite ih razmućenim jajetom i posipajte s malo šećera. Srca pecite 10 minuta na temperaturi od 180 ºC, odnosno dok ne poprime zlatno smeđu boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije pečenja svako srce malo zarežite nožem tako da tijekom pečenja zrak ima kuda izaći van.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.