Hrskavo izvana, sočno iznutra: Crumble s jagodama i kokosom

Foto: slatkisvijet.com

Isprobajte drobljenac, odnosno Crumble s jagodama! Hrskav izvana, sočan iznutra!

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci

Nadjev s jagodama

500 g jagoda
sok od 1/2 limuna
2 žlice meda
1 ravna žlica gustina

Mrvičasti posip

50 g zobenog brašna
80 g zobenih pahuljica
50 g kokosa
80 g smeđeg šećera
1 žličica cimeta
130 g hladnog maslaca

Priprema

U zdjelici pomiješajte limunov sok, med i gustin. Jagode narežite na manje komade i pomiješajte s pripremljenom smjesom.

U zasebnoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke za crumble. Zatim dodajte na kockice narezan hladan maslac i rukama ga izmrvite tako da dobijete mrvičastu smjesu.

Dno posude u kojoj će te peći drobljenac premažite maslacem. Za pečenje koristite manji kalupa – okrugli (26 cm) ili manji pravokutni (20×25 cm).

Na dno namašćenog kalupa istresite jagode, a preko jagoda ravnomjerno rasporedite mrvičasti posip.

Drobljenac, odnosno crumble pecite otprilike 20 minuta na temperaturi od 180°C.

Slatki savjet

Crumble poslužite topli. Odlično paše uz grčki jogurt ili kuglicu sladoleda od vanilije!

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.