Site icon narod.hr

Hrskavo izvana, sočno iznutra: Crumble s jagodama i kokosom

Foto: slatkisvijet.com

Isprobajte drobljenac, odnosno Crumble s jagodama! Hrskav izvana, sočan iznutra!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci

Nadjev s jagodama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

500 g jagoda
sok od 1/2 limuna
2 žlice meda
1 ravna žlica gustina

Mrvičasti posip

50 g zobenog brašna
80 g zobenih pahuljica
50 g kokosa
80 g smeđeg šećera
1 žličica cimeta
130 g hladnog maslaca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

U zdjelici pomiješajte limunov sok, med i gustin. Jagode narežite na manje komade i pomiješajte s pripremljenom smjesom.

U zasebnoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke za crumble. Zatim dodajte na kockice narezan hladan maslac i rukama ga izmrvite tako da dobijete mrvičastu smjesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dno posude u kojoj će te peći drobljenac premažite maslacem. Za pečenje koristite manji kalupa – okrugli (26 cm) ili manji pravokutni (20×25 cm).

Na dno namašćenog kalupa istresite jagode, a preko jagoda ravnomjerno rasporedite mrvičasti posip.

Drobljenac, odnosno crumble pecite otprilike 20 minuta na temperaturi od 180°C.

Slatki savjet

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crumble poslužite topli. Odlično paše uz grčki jogurt ili kuglicu sladoleda od vanilije!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version