Isprobajte drobljenac, odnosno Crumble s jagodama! Hrskav izvana, sočan iznutra!
Recept donosi Slatki svijet.
Sastojci
Nadjev s jagodama
500 g jagoda
sok od 1/2 limuna
2 žlice meda
1 ravna žlica gustina
Mrvičasti posip
50 g zobenog brašna
80 g zobenih pahuljica
50 g kokosa
80 g smeđeg šećera
1 žličica cimeta
130 g hladnog maslaca
Priprema
U zdjelici pomiješajte limunov sok, med i gustin. Jagode narežite na manje komade i pomiješajte s pripremljenom smjesom.
U zasebnoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke za crumble. Zatim dodajte na kockice narezan hladan maslac i rukama ga izmrvite tako da dobijete mrvičastu smjesu.
Dno posude u kojoj će te peći drobljenac premažite maslacem. Za pečenje koristite manji kalupa – okrugli (26 cm) ili manji pravokutni (20×25 cm).
Na dno namašćenog kalupa istresite jagode, a preko jagoda ravnomjerno rasporedite mrvičasti posip.
Drobljenac, odnosno crumble pecite otprilike 20 minuta na temperaturi od 180°C.
Slatki savjet
Crumble poslužite topli. Odlično paše uz grčki jogurt ili kuglicu sladoleda od vanilije!
Tekst se nastavlja ispod oglasa