Site icon narod.hr

Idealni ljetni desert: Sočna Galetta sa svježim smokvama

Foto: slatkisvijet.com

Galette… omiljena slastica iz francuske kuhinje! Ova sočna Galletta punjena je slatkim, svježim smokvama što je čini idealnim desertom u ljetnim danima, donosi slatkisvijet.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Prhko tijesto

250 g glatkog brašna
125 g hladnog maslaca
1 jaje
prstohvat soli
40 ml hladne vode

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadjev sa smokvama

500-700 g svježih smokvi
2 žlice šećera
2 vanilin šećera
1 žličica cimeta
1 žlica krušnih mrvica

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesite glatko tijesto i spremite ga u hladnjak na 45 min. Za to vrijeme smokve razrežite na četvrtine i pomiješajte s cimetom i vanilin šećerom.

Rashlađeno tijesto razvaljajte u obliku kruga (promjer cca 35 cm) na masnom papiru.
Razvaljano tijesto posipajte krušnim mrvicama pa rasporedite nadjev od smokava. Rub tijesta ostavite 2 cm prazan tako da ga kasnije možete presavinuti.

Prazne krajeve tijesta premažite jajem, preklopite preko nadjeva, ponovno premažite jajem i dobro pošećerite da dobijete hrskavo tijesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galette pecite 20-25 minuta na 190 stupnjeva dok ne dobije lijepu, zlatnu boju.

Recept i fotografiju za Slatki svijet posala je njihova čitateljica Hejdi! Ako želite da i vaši recepti budu objavljeni na njihovom portalu, kontaktirajte ih.

Slatki savjet

Umjesto smokava možete koristiti i neko drugo voće, ovisno o sezoni i onome što volite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cimet prilagodite svom ukusu pa stavite više ili manje od navedene količine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version