Iskušajte neodoljivi kremasti cheesecake s borovnicama!

Slatkisvijet.com
Isprobajte odličan recept za Cheesecake s borovnicama i finim, hrskavim posipom, donosi Slatki svijet.
Sastojci
Podloga i posip
  • 200 g glatkog brašna
  • 100 g mljevenog keksa
  • 80 g šećera
  • 215 g hladnog maslaca
  • 1 žlica cimeta
Nadjev od sira
  • 4 jaja
  • 80 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 1 limun šećer
  • 1 kg svježeg sira / skute
  • 400 g milerama
  • 1 puna žlica gustina
Voćni nadjev
  • 350 g borovnica
  • 1 ravna žlica gustina
Priprema

Kalup za torte (26 cm) obložite masnim papirom – dno i stranice. Neka stranice papira budu barem 2 cm iznad ruba kalupa jer Cheesecake tijekom pečenja raste, ali hlađenjem će splasnuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U veću zdjelu stavite brašno, mljevene kekse, šećer, cimet i na kockice izrezan maslac. Maslac rukama izmrvite u brašnu i keksima tako da dobijete mrvičastu smjesu.

Pola smjese lagano utisnite na dno kalupa i kratko zapecite – 10 minuta na 180°C.

Dok se podloga peče pripremite nadjev. Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerima. Dodajte gustin i izmiksajte ga tako da uklonite sve grudice. Na kraju dodajte sir i mileram pa još jednom sve dobro izmiksajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremljeni nadjev izlijte preko zapečene podloge (ne morate ju hladiti). Preko nadjeva ravnomjerno rasporedite borovnice koje ste prethodno pomiješali s gustinom. Borovnice možete zamijeniti malinama, jagodama pa čak i džemom do nekih bobica.

Vrh Cheesecake torte posipajte ostatkom mrvičaste smjese. Cheesecake pecite 1 sat i 20 minuta na nižoj temperaturi od 160°C.

Pečeni Cheesecake ostavite 10 minuta u otvorenoj pećnici, a zatim ga ohladite na sobnoj temperaturi i u hladnjaku. Tek pečeni kolač je još malo drhtav, ali hlađenjem će očvrsnuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.