Sočna torta od čokolade, oraha i griza punjena nadjevom od višanja i…. još malo čokolade.
Recept donosi Slatki svijet.
Sastojci
Sastojci za biskvite:
250 g mljevenih oraha
50 g griza
200 g maslaca
200 g čokolade za kuhanje
6 jaja
200 g smeđeg šećera
2 žlice ruma
Nadjev od višanja i čokolade:
300 g džema od višanja
100 g čokolade
Priprema
S obzirom na to da je ovaj kolač bez brašna, jako je sočan i krhak. Navedene sastojke za biskvit podijelite na dva dijela pa ispecite zasebno dva biskvita. Ako želite, možete peći cijelu količinu smjese odjednom pa čokoladnu kremu od višanja premazati po vrhu tortu i još sve ukrasiti šlagom.
Žutanjke izmiksajte sa šećerom.
Čokoladu i maslaca otopite na pari, ostavite da se malo ohladi pa dodajte smjesi od žutanjaka i šećera. Dodajte rum.
Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. Ranije pripremljenoj smjesi naizmjenično dodajte snijeg od bjelanjaka i mljevene orahe pomiješane s grizom. Lagano miješajte smjesu dok se svi sastojci ne sjedine.
Pripremljenu smjesu izlijte okrugli kalup za torte (26-28 cm) kojeg ste ranije obložili masnim papirom.Kolač pecite 25 minuta na 170°C.
Za pripremu nadjeva džem od višanja zagrijte na laganoj vatri, dodajte razlomljenu čokoladu pa miješajte sve dok se čokolada ne otopi.
Ohlađeni biskvit premažite pripremljenim nadjevom, a zatim preko njega pažljivo položite drugi biskvit. To će te najlakše napraviti tako da na biskvit stavite veći tanjur i brzo ga preokrenete tako da ostane na tanjuru. Zatim pažljivo uklonite papir za pečenje i lagano odgurnite biskvit s tanjura na tortu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa