Isprobajte ovaj sočan desert: šumska torta od čokolade i oraha

Foto: slatkisvijet.com

Sočna torta od čokolade, oraha i griza punjena nadjevom od višanja i…. još malo čokolade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci

Sastojci za biskvite:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

250 g mljevenih oraha
50 g griza
200 g maslaca
200 g čokolade za kuhanje
6 jaja
200 g smeđeg šećera
2 žlice ruma

Nadjev od višanja i čokolade:

300 g džema od višanja
100 g čokolade

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: slatkisvijet.com

Priprema

S obzirom na to da je ovaj kolač bez brašna, jako je sočan i krhak. Navedene sastojke za biskvit podijelite na dva dijela pa ispecite zasebno dva biskvita. Ako želite, možete peći cijelu količinu smjese odjednom pa čokoladnu kremu od višanja premazati po vrhu tortu i još sve ukrasiti šlagom.

Žutanjke izmiksajte sa šećerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čokoladu i maslaca otopite na pari, ostavite da se malo ohladi pa dodajte smjesi od žutanjaka i šećera. Dodajte rum.

Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. Ranije pripremljenoj smjesi naizmjenično dodajte snijeg od bjelanjaka i mljevene orahe pomiješane s grizom. Lagano miješajte smjesu dok se svi sastojci ne sjedine.

Pripremljenu smjesu izlijte okrugli kalup za torte (26-28 cm) kojeg ste ranije obložili masnim papirom.Kolač pecite 25 minuta na 170°C.

Za pripremu nadjeva džem od višanja zagrijte na laganoj vatri, dodajte razlomljenu čokoladu pa miješajte sve dok se čokolada ne otopi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ohlađeni biskvit premažite pripremljenim nadjevom, a zatim preko njega pažljivo položite drugi biskvit. To će te najlakše napraviti tako da na biskvit stavite veći tanjur i brzo ga preokrenete tako da ostane na tanjuru. Zatim pažljivo uklonite papir za pečenje i lagano odgurnite biskvit s tanjura na tortu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.