Iznenadite prijatelje: Čokoladne mousse tortice

Foto: slatkisvijet.com

Ako pripremate zabavu ili druženje s prijateljma iznenadite ih ovim ukusnim čokoladnim mousse torticama!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Smjesa za biskvite:

3 jaja
60 g šećera
60 g maslaca
60 g čokolade za kuhanje
20 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čokoladna mousse krema:

2 jaja
100 g šećera
50 ml vode + ekstra za namakanje želatine
1 želatina u prahu
130 g čokolade
400 ml slatkog vrhnja

Čokoladna glazura:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

200 ml slatkog vrhnja
200 g čokolade

 

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čokoladu i maslac otopite na pari i ostavite sa strane da se malo ohladi. Bjelanjke izmiksajte pa u čvrsti snijeg. Žutanjke izmiksajte sa šećerom pa dodajte otopljenu čokoladom i maslac. Dodajte brašno i prašak za pecivo, a na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.

Smjesu ravnomjerno rasporedite u Zenker kalupe za mini tortice. Prije nego što ulijte smjesu, dno kalupa lagano namastite i pobrašnite. Biskvite pecite 8-10 minuta na temperaturi od 170 °C. Čačkalicom provjerite jesu li pečeni.

Dok se tortice hlade, pripremite kremu. Želatinu pomiješajte prema uputama na pakiranju i ostavite da nabubri.

Žutanjke izmiksajte sa šećerom. Dodajte vodu pa kuhajte smjesu na pari nekoliko minuta. Ugasite vatru, ali ostavite zdjelu nad vrućom vodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kuhanu kremu dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Dodajte i pripremljenu želatinu i miješajte dok se potpuno ne otopi u kremi. Ostavite smjesu sa strane da se malo prohladi. Za to vrijeme u zasebnim zdjelama izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg, a slatko vrhnje u mekani šlag.

Čokoladnu kremu pažljivo sjedinite s bjelanjcima, a na kraju u nju umiješajte i slatko vrhnje.

Ohlađene tortice malo navlažite s kakaom, mlijekom ili kavom. Preko tortica ravnomjerno rasporedite čokoladnu mousse kremu. Kalup s torticama spremite u hladnjak. Kada krema očvrsne po vrhu još prelijte čokoladu glazuru koju ćete pripremiti tako da slatko vrhnje i čokoladu otopite na laganoj vatri.

Tortice ponovo spremite u hladnjak da i čokoladna glazura očvrsne.

Kako bi tortice izvadili, uzmite tanki, oštar nož, uronite ga u vruću vodu i prođite uz unutrašnji rub kalupa. Tortice pažljivo izvadite i složite na veću tacnu ili tanjur za torte. Po želji svaku torticu dodatno ukrasite šlagom i čokoladom. Tortice čuvajte u hladnjaku do posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.