Jagode i kokos: Sočni kolač s jogurtom

Foto: slatkisvijet.com

Miriše na još! U sezoni jagoda svakako isprobajte napraviti ovaj sočan i jednostavno preeeukusan kolač od jagoda i kokosa!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci

Biskvit s jagodama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2 jaja
200 g šećera
naribana korica ½ limuna
200 g tekućeg jogurta
100 ml ulja
200 g + 2 žlice glatkog brašna
1 prašak za pecivo
50 g kokosa
500 g svježih jagoda

Posip

bademovi listići
pistacije
kokos

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: slatkisvijet.com

Priprema

Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i limunovom koricom. Dodajte ulje i jogurt, a zatim dodajte i suhe sastojke – kokos, brašno i prašak za pecivo.

Biskvitnu smjesu još jednom izmiksajte da se svi sastojci sjedine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oprane i očišćene jagode narežite na veće komade, a zatim ih pomiješajte s dvije žlice brašna.

Okrugli kalup za pečenje (26-28 cm) obložite masnim papirom pa izlijte pola biskvitne smjese. Preko biskvitne smjese posložite polovicu jagoda pa prelijte ostatak biskvitne smjese. Na kraju rasporedite preostale jagode i posipajte kolač mješavinom pistacija, bademovih listića i kokosa.

Kolač pecite 25-30 minuta na temperaturi od 180° C. Čačkalicom provjerite je li pečen. Prije posluživanja kolač ohladite na sobnoj temperaturi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.