Site icon narod.hr

Jednostavan kolač: Francuska torta s jabukama

kolač s jabukama

Foto: slatkisvijet.com

Poznato je da iz francuske kuhinje proizlaze najbolje slastice! Isprobajte recept koji donosi Slatki svijet, za jednostavan, a tako profinjen i ukusan kolač s jabukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci
Smjesa za kolač
400 g očišćenih jabuka
2 jaja
280 g šećera
230 ml ulja
230 ml mlijeka
1 žlica arome vanilije
3 žlice ruma
250 g glatkog brašna
½ praška za pecivo
Posip
2 žlice šećera

Priprema
Jabuke operite, očistite i narežite na sitne komadiće (izrežite jabuke na osmine pa na tanke listiće). Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje, mlijeko, rum i aromu vanilije. Dodajte brašno i prašak za pecivo pa smjesu još malo izmiksajte da uklonite sve grudice.

Ubacite pripremljene jabuke i kuhačom sve lagano izmiješajte. Dno okruglog kalupa za pečenje (26 cm) obložite masnim papirom, a stranice namastite maslacem. Biskvitnu smjesu izlijte u pripremljeni kalup i posipajte s dvije žlice šećera.
Kolač pecite 45-50 minuta na temperaturi od 170 °C. Ohlađeni kolač posipajte šećerom u prahu i poslužite se!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version