Sočne fritule s jabukama možete dodatno obogatiti brusnicama i uživati u jednostavnom i ukusnom fašničkom desertu!
Recept nam donosi Slatki svijet.
Sastojci
400 g tekućeg jogurta
2 jaja
4 žlice šećera
2 vanilin šećera
1 žlica rakije
prstohvat soli
350 g glatkog brašna
2 praška za pecivo
1 puna žličica cimeta
malo naribane limunove korice
2 sitno naribane jabuke srednje veličine (200 g)
Priprema
Jaja izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte sol, jogurt, rakiju, naribanu koricu limuna, jabuke, cimet, brašno i prašak za pecivo.
Miksajte smjesu dok se svi sastojci ne sjedine.
Po želji dodajte i 100 g sitno nasjeckanih suhih brusnica.
Ulje zagrijte u visokom lončiću pa žličicom namočenom u vruće ulje uzimajte tijesto. Pomozite si drugom žličicom, oblikujte fritule i pecite ih u vrelom ulju dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
Pečene fritule stavite na papirnati ručnik da se ocijedi višak masnoće. Vruće fritule posipajte šećerom u prahu ili ih uvaljajte u kristal šećer i poslužite se!