Jednostavan popodnevni desert uz kavu ili čaj! Mekani biskvit ispunjen kruškama, kupinama i bademima!
Recept nam donosi Slatki svijet.
Sastojci
200 g + 1 žlica šećera
115 g maslaca sobne temperature
2 jaja
200 g jogurta
1 žličica limunove korice
1 žličica arome vanilije
½ žličice arome badema
200 g glatkog brašna
60 g griza
½ žličice cimeta
½ žličice soli
½ praška za pecivo
3 veće kruške
150 g kupina
30 g krupno sjeckanih badema
Priprema
Brašno, griz, sol, cimet i prašak za pecivo pomiješajte u zdjelici pa ostavite sastrane.
U zasebnoj zdjeli šećer izmiksajte s maslacem.
Dodajte jaja pa sve još kratko izmiksajte. Dodajte jogurt, arome badema i vanilije te limunovu koricu. Smjesu malo promiješajte pa dodajte suhe sastojke i miješajte ili miksajte na najmanjoj brzini dok se svi sastojci ne sjedine.
Pripremljenu smjesu izlijte u okrugli kalup za pečenje (26 cm) kojeg ste obložili masnim papirom.
Kruške ogulite, očistite i narežite na komade željene veličine.
Preko biskvitne smjese ravnomjerno rasporedite pripremljene kruške, a zatim kupine i bademe. Kolač posipajte jednom žlicom šećera i stavite ga u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180°C.
Kolač pecite 35-40 minuta.
Ohlađeni kolač posipajte šećerom u prahu pa poslužite uz kavu ili čaj!
Tekst se nastavlja ispod oglasa