Site icon narod.hr

Jednostavne oblatne s čokoladom i kikirikijem u kojima ćete uživati

Foto: slatkisvijet.com

Čokoladna oblatna s keksima i kikirikijem jednostavno se priprema, a narezane oblatne odlično se uklapaju na svaki tanjur sa suhim kolačićima. Recept donosi Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Nadjev od čokolade i kikirikija

500 g mljevenog keksa
300 g šećera
300 g neslanog kikirikija
250 g maslaca
150 g čokolade za kuhanje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glazura

150 g čokolade za kuhanje
4 žlice ulja

Ostalo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1 veća oblatna

Priprema

Šećer i maslac otopite na laganoj vatri, dodajte čokoladu pa miješajte dok se čokolada ne otopi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremljenu smjesu pomiješajte s kikirikijem i mljevenim keksom (Čajni kolutići i sl.).

Kada se svi sastojci dobro sjedine, masu prebacite na oblatnu pa žlicom lijepo rasporedite, utisnite i zagladite površinu.

Kolač spremite u hladnjak da se stegne, a zatim površinu prelijte čokoladnom glazurom. Za pripremu glazure čokoladu i ulje zajedno otopite na pari.

Kada se čokoladna glazura stisne kolač možete rezati na kockice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version