Čokoladna oblatna s keksima i kikirikijem jednostavno se priprema, a narezane oblatne odlično se uklapaju na svaki tanjur sa suhim kolačićima. Recept donosi Slatki svijet.
Sastojci
Nadjev od čokolade i kikirikija
500 g mljevenog keksa
300 g šećera
300 g neslanog kikirikija
250 g maslaca
150 g čokolade za kuhanje
Glazura
150 g čokolade za kuhanje
4 žlice ulja
Ostalo
1 veća oblatna
Priprema
Šećer i maslac otopite na laganoj vatri, dodajte čokoladu pa miješajte dok se čokolada ne otopi.
Pripremljenu smjesu pomiješajte s kikirikijem i mljevenim keksom (Čajni kolutići i sl.).
Kada se svi sastojci dobro sjedine, masu prebacite na oblatnu pa žlicom lijepo rasporedite, utisnite i zagladite površinu.
Kolač spremite u hladnjak da se stegne, a zatim površinu prelijte čokoladnom glazurom. Za pripremu glazure čokoladu i ulje zajedno otopite na pari.
Kada se čokoladna glazura stisne kolač možete rezati na kockice.