Rolada je jednostavan kolač kojeg rado pripremaju sve domaćice. Može se puniti raznim kremama ili samo džemom. Ja sam se ovaj put odlučila za ukusnu kombinaciju pudinga od vanilije i džema od jagode, a za kraj sam sve prelila čokoladom i posula kokosovim mrvicama. Nadam se da će vam se svidjeti recept! 🙂 – ističe Jannette Razum na Slatkom svijetu i donosi recept.
![](https://narod.hr/wp-content/uploads/2020/01/kokos-rolada-puding-pekmez-2-6962692639.jpg)
- 5 jaja
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice ulja
- 100 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 400 ml mlijeka
- 80 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za puding od vanilije
- 60 g maslaca
- 150 ml slatkog vrhnja
- 100 g čokolade za kuhanje
- džem od jagoda ili malina
- kokos mrvice
Priprema
Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i uljem. Pažljivo sjedinite smjesu od bjelanjaka i žutanjaka. Na kraju lagano umiješajte prosijano brašno i prašak za pecivo.
Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za pečenje prekriven masnim papirom. Ja sam koristila Zenker protvan na razvlačenje. Biskvit za roladu pecite 15-tak minuta na temperaturi od 180 °C.
Vrući biskvit zajedno s papirom za pečenje zamotajte u roladu i ostavite da se ohladi.
Za pripremu kreme puding skuhajte u mlijeku prema uputama na vrećici, uz dodatak šećera. Puding premjestite u zdjelu za miksanje, prekrijte vrh prozirnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Ohlađeni puding izmiksajte s maslacem sobne temperature.
Ohlađeni biskvit razmotajte i premažite s nekoliko žlica džema od jagoda ili malina. Preko džema ravnomjerno premažite kremu od pudinga. Meni je za mazanje raznih krema vrlo praktična Zenker špatula za tortu.
Biskvit ponovno zamotajte vrlo u roladu i premažite čokoladnom glazurom. Za pripremu čokoladne glazure slatko vrhnje i čokoladu otopite na laganoj vatri i ostavite da se krema ohladi na sobnoj temperaturi, odnosno da se malo stisne.
Roladu pospite mrvicama kokosa i spremite u hladnjak na nekoliko sati prije posluživanja.