Jednostavno i ukusno: Rolada s pudingom i džemom od jagode!

Foto: slatkisvijet.com

Rolada je jednostavan kolač kojeg rado pripremaju sve domaćice. Može se puniti raznim kremama ili samo džemom. Ja sam se ovaj put odlučila za ukusnu kombinaciju pudinga od vanilije i džema od jagode, a za kraj sam sve prelila čokoladom i posula kokosovim mrvicama. Nadam se da će vam se svidjeti recept! 🙂 – ističe Jannette Razum na Slatkom svijetu i donosi recept.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci
Biskvit
  • 5 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice ulja
  • 100 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
Krema od pudinga
  • 400 ml mlijeka
  • 80 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za puding od vanilije
  • 60 g maslaca
Čokoladna glazura
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 100 g čokolade za kuhanje
Ostalo
  • džem od jagoda ili malina
  • kokos mrvice

Priprema

Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i uljem. Pažljivo sjedinite smjesu od bjelanjaka i žutanjaka. Na kraju lagano umiješajte prosijano brašno i prašak za pecivo.

Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za pečenje prekriven masnim papirom. Ja sam koristila Zenker protvan na razvlačenje. Biskvit za roladu pecite 15-tak minuta na temperaturi od 180 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrući biskvit zajedno s papirom za pečenje zamotajte u roladu i ostavite da se ohladi.

Za pripremu kreme puding skuhajte u mlijeku prema uputama na vrećici, uz dodatak šećera. Puding premjestite u zdjelu za miksanje, prekrijte vrh prozirnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Ohlađeni puding izmiksajte s maslacem sobne temperature.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ohlađeni biskvit razmotajte i premažite s nekoliko žlica džema od jagoda ili malina. Preko džema ravnomjerno premažite kremu od pudinga. Meni je za mazanje raznih krema vrlo praktična Zenker špatula za tortu.

Biskvit ponovno zamotajte vrlo u roladu i premažite čokoladnom glazurom. Za pripremu čokoladne glazure slatko vrhnje i čokoladu otopite na laganoj vatri i ostavite da se krema ohladi na sobnoj temperaturi, odnosno da se malo stisne.

Roladu pospite mrvicama kokosa i spremite u hladnjak na nekoliko sati prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.