Ponedjeljak, 10 veljače, 2025
6.6 C
Zagreb
Pratite nas:

Jednostavno i ukusno: Rolada s pudingom i džemom od jagode!

Podijeli

Podijeli

Rolada je jednostavan kolač kojeg rado pripremaju sve domaćice. Može se puniti raznim kremama ili samo džemom. Ja sam se ovaj put odlučila za ukusnu kombinaciju pudinga od vanilije i džema od jagode, a za kraj sam sve prelila čokoladom i posula kokosovim mrvicama. Nadam se da će vam se svidjeti recept! 🙂 – ističe Jannette Razum na Slatkom svijetu i donosi recept.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci
Biskvit
  • 5 jaja
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice ulja
  • 100 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
Krema od pudinga
  • 400 ml mlijeka
  • 80 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za puding od vanilije
  • 60 g maslaca
Čokoladna glazura
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 100 g čokolade za kuhanje
Ostalo
  • džem od jagoda ili malina
  • kokos mrvice

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i uljem. Pažljivo sjedinite smjesu od bjelanjaka i žutanjaka. Na kraju lagano umiješajte prosijano brašno i prašak za pecivo.

Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za pečenje prekriven masnim papirom. Ja sam koristila Zenker protvan na razvlačenje. Biskvit za roladu pecite 15-tak minuta na temperaturi od 180 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrući biskvit zajedno s papirom za pečenje zamotajte u roladu i ostavite da se ohladi.

Za pripremu kreme puding skuhajte u mlijeku prema uputama na vrećici, uz dodatak šećera. Puding premjestite u zdjelu za miksanje, prekrijte vrh prozirnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Ohlađeni puding izmiksajte s maslacem sobne temperature.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ohlađeni biskvit razmotajte i premažite s nekoliko žlica džema od jagoda ili malina. Preko džema ravnomjerno premažite kremu od pudinga. Meni je za mazanje raznih krema vrlo praktična Zenker špatula za tortu.

Biskvit ponovno zamotajte vrlo u roladu i premažite čokoladnom glazurom. Za pripremu čokoladne glazure slatko vrhnje i čokoladu otopite na laganoj vatri i ostavite da se krema ohladi na sobnoj temperaturi, odnosno da se malo stisne.

Roladu pospite mrvicama kokosa i spremite u hladnjak na nekoliko sati prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com

Pročitaj više

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.

Pročitaj više

Frendica.hr

Glas naroda

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezani članci