Jednostavno i ukusno za blagdanski stol: Čokoladni medenjaci

Foto: Slatki svijet

Bliži nam se Božić i Silvestarska noć. Mekani i mirisni medenjaci idealni su kolačići za vaš blagdanski stol!

Provjerite jednostavan recept za ukusne medenjake okupane čokladnom glazurom! Recept nam donosi Slatki svijet.

Sastojci

Tijesto za medenjake

500 g glatkog brašna
200 g šećera
1 vrećica začina za medenjake
½ žličice cimeta
150 g meda
50 g maslaca
2 jaja
2 žlice tople vode
naribana korica ½ naranče
Čokoladna glazura
100 g čokolade za kuhanje
50 g margarina
1 žlica ulja

Priprema

Med i maslac otopite na laganoj vatri pa ostavite da se malo hladi. Dodajte jaja pa sve dobro izmutite pjenjačom.
U većoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, cimet i začine za medenjake. Dodajte smjesu od meda, maslaca i jaja, toplu vodu i naribanu koricu naranče pa umijesite glatko tijesto.

Foto: Slatki svijet

Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku sat vremena.
Rashlađeno tijesto ravaljajte na 0,5 cm debljine pa izrezujte medenjake željenih oblika.

Foto: Slatki svijet

Medenjake slažite na lim za pečenje prekriven masnim papirom i pecite 10-12 minuta na temperaturi od 180 °C. Pazite da vam se ne prepreku jer će biti tvrdi. Medenjaci su brzo pečeni. Vidjet će te da su gotovi kada poprime zlatno žutu boju, a na dodir su još mekani.

Pečene medenjake izvadite iz pećnice i ostavite ih barem pet minuta na limu za pečenje da se ohlade, a zatim ih možete premjestiti na drugu tacnu i ostaviti da se ohlade do kraja.

Ohlađene medenjake umačite u čokoladnu glazuru i posložite na lim za pečenje dok se čokolada osuši. Za pripremu čokoladne glazure čokoladu zajedno s margarinom i uljem otopite na laganoj vatri.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com