Jednostavno i ukusno za blagdanski stol: Čokoladni medenjaci

Foto: Slatki svijet

Bliži nam se Božić i Silvestarska noć. Mekani i mirisni medenjaci idealni su kolačići za vaš blagdanski stol!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provjerite jednostavan recept za ukusne medenjake okupane čokladnom glazurom! Recept nam donosi Slatki svijet.

Sastojci

Tijesto za medenjake

Tekst se nastavlja ispod oglasa

500 g glatkog brašna
200 g šećera
1 vrećica začina za medenjake
½ žličice cimeta
150 g meda
50 g maslaca
2 jaja
2 žlice tople vode
naribana korica ½ naranče
Čokoladna glazura
100 g čokolade za kuhanje
50 g margarina
1 žlica ulja

Priprema

Med i maslac otopite na laganoj vatri pa ostavite da se malo hladi. Dodajte jaja pa sve dobro izmutite pjenjačom.
U većoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, cimet i začine za medenjake. Dodajte smjesu od meda, maslaca i jaja, toplu vodu i naribanu koricu naranče pa umijesite glatko tijesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Slatki svijet

Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku sat vremena.
Rashlađeno tijesto ravaljajte na 0,5 cm debljine pa izrezujte medenjake željenih oblika.

Foto: Slatki svijet

Medenjake slažite na lim za pečenje prekriven masnim papirom i pecite 10-12 minuta na temperaturi od 180 °C. Pazite da vam se ne prepreku jer će biti tvrdi. Medenjaci su brzo pečeni. Vidjet će te da su gotovi kada poprime zlatno žutu boju, a na dodir su još mekani.

Pečene medenjake izvadite iz pećnice i ostavite ih barem pet minuta na limu za pečenje da se ohlade, a zatim ih možete premjestiti na drugu tacnu i ostaviti da se ohlade do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ohlađene medenjake umačite u čokoladnu glazuru i posložite na lim za pečenje dok se čokolada osuši. Za pripremu čokoladne glazure čokoladu zajedno s margarinom i uljem otopite na laganoj vatri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.