Lagani desert u čaši od kesten pirea, ruma i šlaga!
Recept donosi portal Slatki svijet.
Sastojci
Krema od kestena
50 ml slatkog vrhnja
80 g maslaca
1 žlica ruma
250 g zaslađenog kesten pirea
Ostalo
250 ml slatkog vrhnja
1 instant želatina
Čokoladni preljev
200 ml slatkog vrhnja
100 g tamne čokolade
Priprema
Slatko vrhnje, maslac, rum i kesten pire zagrijte na laganoj vatri da se svi sastojci otope i povežu. Ostavite smjesu sa strane da se malo ohladi.
Slatko vrhnje izmiksajte s instant želatinom u mekani šlag, dodajte pripremljenu smjesu od kestena pa samo još kratko sve izmiksajte, tek toliko da se sastojci sjedine.
Kremu od kestena i šlaga izlijte u čaše i spremite u zamrzivač na 20-30 minuta. Za to vrijeme pripremite čokoladni preljev. Slatko vrhnje zagrijte na laganoj vatri, dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Ohladite pa prelijte preko kreme od kestena.
Slatki savjet:
Desert spremite u hladnjak do posluživanja.