Jesenska poslastica: Lagani desert u čaši od kesten pirea, ruma i šlaga

Foto: Slatki svijet

Lagani desert u čaši od kesten pirea, ruma i šlaga!

Recept donosi portal Slatki svijet.

Sastojci

Krema od kestena

50 ml slatkog vrhnja
80 g maslaca
1 žlica ruma
250 g zaslađenog kesten pirea

Ostalo

250 ml slatkog vrhnja
1 instant želatina

Čokoladni preljev

200 ml slatkog vrhnja
100 g tamne čokolade

Priprema

Slatko vrhnje, maslac, rum i kesten pire zagrijte na laganoj vatri da se svi sastojci otope i povežu. Ostavite smjesu sa strane da se malo ohladi.

Slatko vrhnje izmiksajte s instant želatinom u mekani šlag, dodajte pripremljenu smjesu od kestena pa samo još kratko sve izmiksajte, tek toliko da se sastojci sjedine.

Kremu od kestena i šlaga izlijte u čaše i spremite u zamrzivač na 20-30 minuta. Za to vrijeme pripremite čokoladni preljev. Slatko vrhnje zagrijte na laganoj vatri, dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Ohladite pa prelijte preko kreme od kestena.

Slatki savjet:

Desert spremite u hladnjak do posluživanja.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com