Nedjelja, 26 siječnja, 2025
15.8 C
Zagreb
Pratite nas:
TOPLO I MIRISNO

Kiflice od krumpirovog tijesta

Podijeli

Kiflice! Tko ne bi volio te mekane rolice punjenje razno raznim nadjevima?! Ove kiflice pripremljene su od mekanog tijesta s dodatkom pire krumpira. U tijesto se ne stavlja kvasac zbog čega ih možete relativno brzo napraviti jer nema čekanja da tijesto naraste. Kiflice možete puniti nadjevom po želji, slanim ili slatkim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meni su kiflice uvijek draže u slanoj varijanti, a ovaj put su pripremljene s nadjevom od kiselog vrhnja, sira i šunke. Ukoliko ih radite s nekim slatkim nadjevom smanjite u pola količinu soli u tijestu, piše Jannette Razum za portal Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od navedene količine tijesta i nadjeva dobit ćete 48 kiflica!

Sastojci

Krumpirovo tijesto
500 g oštrog brašna
300 g svježeg kravljeg sira
300 g maslaca sobne temperature
400 g kuhanog krumpira
2 jaja
8 g soli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadjev sa šunkom i sirom
5 g maslaca
2 žlice krušnih mrvica
300 g šunke (npr. šunka u ovitku)
150 g sira (npr. Tilzit, Gouda)
200 g kiselog vrhnja
papar, sol

Priprema

Krumpir ogulite, narežite na manje komade i skuhajte u slanoj vodi. Kuhani krumpir ocijedite, kratko prohladite, pa izmiksajte u pire.

U veću zdjelu stavite brašno, sol, maslac, svježi sir, jaja te izmiksani (pire) krumpir. Spiralnim nastavcima za miksanje sjedinite sve sastojke tijesto. Na kraju tijesto još kratko rukama oblikujte u kuglu. Ako Vam se čini jako ljepljivo, slobodno dodajte još malo brašna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijesto ostavite u zdjeli, prekrijte ga prozirnom folijom i ostavite barem pola sata da odmori.

Za to vrijeme pripremite nadjev.

Nadjenite kiflice!

Na maslacu kratko propržite krušne mrvice, do zlatno smeđe boje. Šunku narežite na sitne kockice, a sir sitno naribajte. U zdjeli pomiješajte kiselo vrhnje, šunku, sir i pržene krušne mrvice. Dodajte sol i papar prema ukusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijesto podijelite na 6 jednakih dijelova. Svaki dio oblikujte u kuglu pa razvaljajte u krug. Svaki krug razrežite na 8 jednakih trokuta. Na svaki trokut stavite po jednu bogatu žličicu nadjeva pa redom umotajte sve kiflice.

Kiflice premažite razmućenim jajetom i posipajte sjemenkama sezama. Pecite ih 30 minuta na temperaturi od 180°C, do zlatno žute boje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Slatki svijet

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.

Pročitaj više

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezani članci