Kolač jake arome, s palentom i bademima

Foto: slatkisvijet.com

Kolač bez brašna, s bademima i palentom izuzetno je sočan i nježne teksture, ali bogate i jake arome, a recept donosi Slatki svijet.

Sastojci

Smjesa za kolač
3 jaja
200 g šećera
200 ml ulja
naribana korica 1/2 limuna
120 g palente
1 žličica praška za pecivo
250 g mljevenih badema + 2 žlice sjeckanih badema
Preljev od limuna
sok od 1 limuna
2 žlice šećera

Priprema

Jaja izmiksajte sa šećerom i uljem. Dodajte palentu, prašak za pecivo, mljevene bademe i limunovu koricu pa sve dobro izmiješajte. Smjesu izlijte u manji kalup za pečenje (cca 10×30 cm) kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili ili obložili masnim papirom.

Kolač posipajte s malo krupno sjeckanih badema i pecite cca 45 minuta na temperaturi od 180°C.
Pred kraj pečenja limunov sok prokuhjte sa šećerom. Vrući kolač prelijte s pripremljenim sirupom.
Kolač ostavite neka se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga pžljivo izvadite iz kalupa i poslužite se!

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com