Lagana parfe torta bez pečenja s malinama i kremom od mascarpone sira

Foto: www.slatkisvijet.com

Isprobajte ukusnu ljetnu tortu bez pečenja s malinama, kupinama i laganom kremom od mascarpone sira!

Recept donosi portal Slatki svijet.

Sastojci

Podloga od keksa
300 g mljevenog keksa
1 vanilin šećer
225 g maslaca
naribana korica ½ limuna

Krema s mascarpone sirom
500 g mascarpone sira
500 ml slatkog vrhnja
1 želatina u prahu (10 g)
200 g bijele čokolade
2 žlice šećera u prahu
1 vanilin šećer
125 g malina
125 g kupina

Priprema

Kekse sameljite pa pomiješajte sa šećerom, limunovom koricom i otopljenim maslacem.

Dno kalupa za torte (26-28 cm) premažite maslacem, a rubove obložite papirom za pečenje.

Kekse rukama ili žlicom ravnomjerno utisnite na dno kalupa pa spremite u zamrzivač dok pripremate kremu.
Bijelu čokoladu otopite na pari. Želatinu namočite u malo vode i ostavite da nabubri, zatim ju otopite na laganoj vatri.

Mascarpone sir izmiksajte sa šećerom u prahu i vanilin šećerom te otopljenom čokoladom i želatinom.
Slatko vrhnje izmiksajte pa pomiješajte s mascarpone sirom. Na kraju u kremu lagano umiješajte svježe maline i kupine.

Kremu razmažite preko podloge od keksa i lijepo zagladite površinu. Tortu spremite u hladnjaku na nekoliko sati da krema očvrsne.

Narod.hr nastoji objektivno informirati javnost o svim važnim temama iz Hrvatske i svijeta i onim temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima. Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati vas o najvažnijim događajima potrebna nam je Vaša pomoć. Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com