Lagani desert za proljetne dane: Mousse kocke s bademima i voćnom kremom

Foto: Slatki svijet

Osvježavajući i lagani desert s kiselkastom kremom od šumskog voća i finom podlogom od badema donosi portal Slatki svijet.

Sastojci

Kora s bademima
4 bjelanjka
120 g šećera
150 prženih, mljevenih badema

Krema sa šumskim voćem
450 g zamrznutog šumskog voća
400 g krem sira
200 g tekućeg jogurta
200 ml slatkog vrhnja
120 g šećera
2 vanilin šećera
1 želatina u prahu

Priprema

Bademe stavite na lim za pečenje i kratko ih tostirajte u pečnici. Kada se počne širiti ugodan miris badema, znači da su gotovi. Ohladite ih i sameljite.

Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg te ih nastavite miksati i postupno dodajte šećer. Na kraju kuhačom lagano umiješajte mljevene bademe.

Kalup za pečenje (25×35 cm) obložite masnim papirom. Kako bi se kolač kasnije lakše vadio, papir možete dodatno malo namastiti i pobrašniti.

Izlijte pripremljenu smjesu od badema i pecite 15-20 minuta na temperaturi od 160 °C.
Voće izvadite iz vrećice i stavite u cjedilo da se otopi i dobro ocijedi. Ako ste u mogućnosti svakako izaberite svježe voće.

Želatinu pripremite prema uputama na vrećici i ostavite da nabubri.

Krem sir i jogurt izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dobro ocijeđeno voće izmiksajte u blenderu pa stavite u lončić i zagrijte do vrenja. Maknite s vatre, dodajte pripremljenu želatinu pa izmiješajte da se želatina otopi. Mlaku voćnu kremu pomiješajte s kremom od sira i jogurta. Na kraju umiješajte tučeno slatko vrhnje.

Slatki savjet

Kremu izlijte preko ohlađene kore i ostavite kolač nekoliko sati u hladnjaku da se krema dobro stisne, najbolje preko noći.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com