Osvježavajući i lagani desert s kiselkastom kremom od šumskog voća i finom podlogom od badema donosi portal Slatki svijet.
Sastojci
Kora s bademima
4 bjelanjka
120 g šećera
150 prženih, mljevenih badema
Krema sa šumskim voćem
450 g zamrznutog šumskog voća
400 g krem sira
200 g tekućeg jogurta
200 ml slatkog vrhnja
120 g šećera
2 vanilin šećera
1 želatina u prahu
Priprema
Bademe stavite na lim za pečenje i kratko ih tostirajte u pečnici. Kada se počne širiti ugodan miris badema, znači da su gotovi. Ohladite ih i sameljite.
Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg te ih nastavite miksati i postupno dodajte šećer. Na kraju kuhačom lagano umiješajte mljevene bademe.
Kalup za pečenje (25×35 cm) obložite masnim papirom. Kako bi se kolač kasnije lakše vadio, papir možete dodatno malo namastiti i pobrašniti.
Izlijte pripremljenu smjesu od badema i pecite 15-20 minuta na temperaturi od 160 °C.
Voće izvadite iz vrećice i stavite u cjedilo da se otopi i dobro ocijedi. Ako ste u mogućnosti svakako izaberite svježe voće.
Želatinu pripremite prema uputama na vrećici i ostavite da nabubri.
Krem sir i jogurt izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dobro ocijeđeno voće izmiksajte u blenderu pa stavite u lončić i zagrijte do vrenja. Maknite s vatre, dodajte pripremljenu želatinu pa izmiješajte da se želatina otopi. Mlaku voćnu kremu pomiješajte s kremom od sira i jogurta. Na kraju umiješajte tučeno slatko vrhnje.
Slatki savjet
Kremu izlijte preko ohlađene kore i ostavite kolač nekoliko sati u hladnjaku da se krema dobro stisne, najbolje preko noći.