Site icon narod.hr

Lažna baklava bez kora

baklava

Foto: Slatki svijet

Nije kao prava baklava, ali je odličan izbor kada se zaželite sočnog kolača od oraha, piše Jannette Razum za Slatki svijet. Ovu lažnu baklavu svakako dobro rashladite prije posluživanja i uživat ćete u ukusnom i sočnom desertu uz kavu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Sastojci za kolač
4 jaja
1 čaša šećera
1 čaša ulja
1 čaša mlijeka
2 čaše mljevenih oraha
1 čaša oštrog brašna
1 čaša griza
Sastojci za preljev
600 ml vode
1 čaša šećera
sok od 1 limuna

Priprema

Kao mjeru za sastojke koristite čašu za jogurt.

Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom. Dodajte ulje i mlijeko, a zatim i suhe sastojke – brašno, mljevene orahe i griz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve sastojke dobro izmiješajte. Pripremljenu smjesu izlijte u kalup veličine cca 20 x 25 cm. Ja sam kolač pekla u malo većem kalupu, onom originalnom koji se dobije uz pećnicu pa mi je zato ispao ovako malo tanji.

Kolač stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°C. Ovisno o veličini vašeg kalupa prilagodite i pečenje kolača, 25-35 minuta.

Pred kraj pečenja pripremite preljev. Vodu prokuhajte sa šećerom nekoliko minuta, a zatim dodajte sok od 1 limuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrući kolač zalijte vrućim sirupom. Kolač ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi, a prije posluživanja rashladite ga i hladnjaku.

Dobar tek! 🙂

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version