Priprema pralina je “prljavi” posao za koji vam je potrebna ljubav i kvalitetna čokolada. 🙂 Osim što su ukusne, zaista lijepo izgledaju.
- 250 g tamne čokolade
- 2 žlice ulja
- 70 ml slatkog vrhnja
- 70 g bijele čokolade
- 1 žlica amaretto likera
- malo krokanta od lješnjaka
Na pari otopite čokoladu i ulje. Ja koristim praktičnu zdjelicu za topljenje čokolade koju možete pronaći u web shopu Slatkog svijeta.
Kistom uzimajte po malo otopljene čokolade pa premažite silikonske kalupe i spremite ih u hladnjak (ili u zamrzivač) na nekoliko minuta. Ako vam se sloj čokolade na stranicama čini tanak, ponovite postupak još jednom prije dodavanja punjenja.
Za pripremu punjenja slatko vrhnje i bijelu čokoladu otopite u zdjelici za topljene čokolade pa dodajte 1 žlicu Amaretto likera. Punjenje ohladite na sobnoj temperaturi. Treba biti u tekućem stanju da ga jednostavno možete rasporediti u kalupe, ali opet ne bi smjelo biti prevruće kako ne bi otopilo čokoladu.
Rashlađenom smjesom pažljivo punite kalupe do pola, a zatim na svaki stavite malo krokanta od lješnjaka. Preko punjenja prelijte ostatak tamne čokolade pa uz pomoć špatule lijepo poravnajte površinu i odstranite višak čokolade.
Kalupe spremite u hladnjak da se praline stvrdnu, a zatim ih izvadite iz kalupa i servirajte u papirnatim košaricama.