Lijepo izgledaju i ukusne su: Čokoladne praline!

Foto: slatkisvijet.com

Priprema pralina je “prljavi” posao za koji vam je potrebna ljubav i kvalitetna čokolada. 🙂 Osim što su ukusne, zaista lijepo izgledaju.

Sastojci
Tamna čokolada
  • 250 g tamne čokolade
  • 2 žlice ulja
Punjenje
  • 70 ml slatkog vrhnja
  • 70 g bijele čokolade
  • 1 žlica amaretto likera
  • malo krokanta od lješnjaka
Priprema

Na pari otopite čokoladu i ulje. Ja koristim praktičnu zdjelicu za topljenje čokolade koju možete pronaći u web shopu Slatkog svijeta.

Kistom uzimajte po malo otopljene čokolade pa premažite silikonske kalupe i spremite ih u hladnjak (ili u zamrzivač) na nekoliko minuta. Ako vam se sloj čokolade na stranicama čini tanak, ponovite postupak još jednom prije dodavanja punjenja.

Za pripremu punjenja slatko vrhnje i bijelu čokoladu otopite u zdjelici za topljene čokolade pa dodajte 1 žlicu Amaretto likera. Punjenje ohladite na sobnoj temperaturi. Treba biti u tekućem stanju da ga jednostavno možete rasporediti u kalupe, ali opet ne bi smjelo biti prevruće kako ne bi otopilo čokoladu.

Rashlađenom smjesom pažljivo punite kalupe do pola, a zatim na svaki stavite malo krokanta od lješnjaka. Preko punjenja prelijte ostatak tamne čokolade pa uz pomoć špatule lijepo poravnajte površinu i odstranite višak čokolade.

Kalupe spremite u hladnjak da se praline stvrdnu, a zatim ih izvadite iz kalupa i servirajte u papirnatim košaricama.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com