Četvrtak, 23 siječnja, 2025
9.9 C
Zagreb
Pratite nas:

Linzer keksi s bademima

Podijeli

Prhki Linzer keksi neizostavan su dio svakog popisa božićnih kolačića. Možete ih raditi sa svim orašastim plodovima, a ovi su s mljevenim bademima upotpunjeni listićima badema, piše Jannette Razum za Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Prhko tijesto s bademima
  • 280 g glatkog brašna
  • 200 g maslaca sobne temperature
  • 80 g šećera u prahu
  • 80 g mljevenih badema
  • 1 žutanjak
  • prstohvat soli
  • prstohvat cimeta
Ostalo
  • 1 bjelanjak
  • 1 žlica vode
  • listići badema
  • pekmez od marelica

Priprema

Sve sastojke za kekse stavite u zdjelu i umijesite u glatko, mekano tijesto. Prstima mrvite maslac u brašnu i ostalim suhim sastojcima. Budite strpljivi. Treba malo vremena, ali dobit ćete lijepo prhko tijesto. Tijesto spremite u hladnjak na sat vremena, a zatim ga tanko razvaljajte na lagano pobrašnjenoj podlozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoću Zenker izrezivača za Linzer kekse izrezujte cvjetiće i slažite ih na lim za pečenje. Polovicu cvjetića premažite bjelanjkom kojeg ste lagano razmutili s vodom. Po keksićima posipajte listiće badema i dodajte još malo razmućenog bjelanjka koji će poslužiti kao ljepilo da učvrsti listiće badema.

Keksiće pecite cca 8 minuta na 180°C. Pečene kolačiće ostavite barem 2 minute da se ohlade na limu, a zatim ih premjestite na rešetku za hlađenje torti i kolača i ostavite da se potpuno ohlade. Ohlađene keksiće premazujte pekmezom od marelice i spajajte po dva komada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Slatki svijet

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.

Sadržaj članka

Pročitaj više

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezani članci