Ako u zamrzivaču kojim slučajem imate pakiranje lisnatog tijesta, ovaj fini desertić s jagodama gotov je u trenu, piše Jannette Razum za Slatki svijet.
Sastojci
Kore
250 g lisnatog tijesta
Nadjev
180 g očišćenih i na kockice narezanih jagoda
195 g svježeg sira
1 jaje
20 g šećera
20 g bourbon vanilin šećera
15 g gustina
40 g naribane ili nastrugane bijele čokolade
I još…
1 jaje
malo mlijeka
šećer u prahu za posipanje
Priprema
Umutiti sir, jaje, obje vrste šećera i gustin u jednoličnu smjesu. U to spatulom umiješati bijelu čokoladu.
Razviti lisnato tijesto na pobrašnjenoj podlozi na veličinu oko 30 x 40 cm.
Na srednji dio tijesta staviti smjesu (10 cm treba ostati s lijeve i desne strane) te preko smjese rasporediti jagode. Lijevom stranom tijesta preklopiti dio sa smjesom, a desnu stranu narezati na trakice debljine 1 – 1,5 cm. Trakice preklopiti preko ostatka tijesta tako da jednu usmjeravate prema dolje, drugu prema gore, kao da radite x.
Prebaciti štrudlu u pekač obložen pek papirom. Izbockati štrudlu čačkalicom da se tijekom pečenja ne napuhne. Premazati je mješavinom jajeta i mlijeka i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 30 minuta.
* Ako nemate bourbon vanilin šećer, dodajte 30 g šećera i 2 paketića bourbon vanilin šećera.