Site icon narod.hr

Medeni čoko kuglof

kuglof

Izvor: Slatki svijet

Jednostavan čokoladni kuglof uvijek je dobra opcija. Kao klasičan, čokoladni kolač kroz godinu taman paše uz šalicu kave, a uz dodatak začina za medenjake očarat će vas mirisom blagdana koji su nam sve bliže, piše Jannette Razum za Slatki svijet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Priprema

U zdjelicu prosijte suhe sastojke – brašno, prašak za pecivo, začin za medenjake i kakao. Ostavite sastrane.

Maslac otopite na laganoj vatri i ostavite da se malo ohladi pa ga izmiksajte sa šećerom, vanilin šećerom i jajima. Dodajte jogurt i ulje pa sve još kratko izmiksajte.

Prosijane suhe sastojke dodajte malo po malo te miksajte smjesu na najmanoj brzini, dok ne uklonite sve grudice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremljenu smjesu izlijte u namaščen i pobrašnjen kalup za kuglof. Ovi sastojci dovoljni su za manji kuglof, ja sam koristila Zenker kalup za kuglof promjera 18 cm.

Kuglof pecite 25-30 minuta na temperaturi od 170 °C. Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen.

Pečeni kuglof ostavite 2-3 minute u kalupu, a zatim ga pažljivo preokrenite na tanjur za posluživanje i prelijte čokoladnom glazurom. Čokoladi prilikom topljenja dodajte 1 žličicu ulja kako bi bila mekša i sjajnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version