Subota, 22 veljače, 2025
9.9 C
Zagreb
Pratite nas:

Medeni čoko kuglof

Podijeli

Sadržaj članka

Podijeli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednostavan čokoladni kuglof uvijek je dobra opcija. Kao klasičan, čokoladni kolač kroz godinu taman paše uz šalicu kave, a uz dodatak začina za medenjake očarat će vas mirisom blagdana koji su nam sve bliže, piše Jannette Razum za Slatki svijet.

Sastojci

  • 230 g glatkog brašna
  • ½ paketića praška za pecivo
  • 20 g kakaa u prahu
  • 2 žlice začina za medenjake
  • 80 g maslaca
  • 160 ml ulja
  • 200 g jogurta
  • 2 jaja
  • 180 g šećera
  • 2 paketića vanilin šećera
  • 100 g čokolade za glazuru

Priprema

U zdjelicu prosijte suhe sastojke – brašno, prašak za pecivo, začin za medenjake i kakao. Ostavite sastrane.

Maslac otopite na laganoj vatri i ostavite da se malo ohladi pa ga izmiksajte sa šećerom, vanilin šećerom i jajima. Dodajte jogurt i ulje pa sve još kratko izmiksajte.

Prosijane suhe sastojke dodajte malo po malo te miksajte smjesu na najmanoj brzini, dok ne uklonite sve grudice.

Pripremljenu smjesu izlijte u namaščen i pobrašnjen kalup za kuglof. Ovi sastojci dovoljni su za manji kuglof, ja sam koristila Zenker kalup za kuglof promjera 18 cm.

Kuglof pecite 25-30 minuta na temperaturi od 170 °C. Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen.

Pečeni kuglof ostavite 2-3 minute u kalupu, a zatim ga pažljivo preokrenite na tanjur za posluživanje i prelijte čokoladnom glazurom. Čokoladi prilikom topljenja dodajte 1 žličicu ulja kako bi bila mekša i sjajnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Pročitaj više

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.

Sadržaj članka

Pročitaj više

Frendica.hr

Glas naroda

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povezani članci