Mekane i mirisne: Buhtle s orasima!

Foto: slatkisvijet.com

Isprobajte recept Slatkog svijeta za mekane i mirisne buhle s finim nadjevom od oraha! Umjesto orasima, buhtle po želji možete puniti pekmezom ili čokoladnim namazom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

Tijesto:

500 g glatkog brašna
1/2 svježeg kvasca
100 g šećera
1 vanilin šećer
2 jaja
100 g otopljenog maslaca
250 ml mlakog mlijeka
naribana korica ½ limuna
prstohvat soli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadjev:

100 g mljevenih oraha
50 g šećera
1 vanilin šećer
50 ml mlijeka
malo naribane limunove korice
1 žlica ruma

Ostalo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

malo mlijeka za premazivanje
šećer u prahu za posipavanje

Priprema

Maslac otopite na laganoj vatri pa ostavite sastrane da se malo prohladi.
Dio mlijeka (cca 100 ml) lagano zagrijte pa pomiješajte s jednom žlicom šećera, jednom žlicom brašna i razlomljenim kvascem. Promiješajte i ostavite kvasac da se zapjeni, cca 10 minuta.
Ostatak mlijeka također malo zagrijte, razmutite s jajima pa dodajte otopljeni maslac.
U veću zdjelu stavite brašno, šećer, vanilin šećer, sol i limunovu koricu. Dodajte pripremljeni kvasac te mlijeko koje ste razmutili s jajima i maslacem. Spiralnim nastavcima za miksanje umijesite mekano, glatko tijesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdjelu s tijestom prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite barem sat vremena na toplome mjestu da udvostruči volumen.

Dok se tijesto odmara pripremite nadjev. Mljevene orahe pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom pa zalijte vrelim mlijekom. Dodajte rum i limunovu koricu pa sve dobro izmiješajte. Po potrebi dodajte još mlijeka.

Nakon što je tijesto dovoljno odstajalo možete krenuti u izradu buhtli. Tijesto malo premjesite, razvaljajte na 1 cm deblijne i režite na kvadratiće jednake veličine (cca 5×5 cm). Na sredinu svakog tijesta stavite malo nadjeva pa krajeve tijesta spojite u sredini iznad nadjeva. Dobro ih pristinite prstima da se tijesto zalijepi, tako da nadjev tokom pečenja nebi iscurio van.
Napunjene buhtle posložite u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje tako da je strana gdje je tijesto spojeno okrenuta prema dolje. Buhtle ostavite još pola sata na toplome mjestu da se dižu.

Buhtle pecite cca 30 minuta na temperaturi od 180 ºC. Prije pečenje buhtle uz pomoć kista premažite s malo mlijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pečene, još vruće buhtle pospite šećerom u prahu i poslužite se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.