Kuglof je uvijek lijepo vidjeti na blagdanskom stolu, a posebno su simpatični u mini izdanju! Isprobajte ovaj recept za mekane mini kuglofe s komadićima čokolade, a ako ga želite pripremiti u standardnom kalupu za kuglof samo poduplajte količinu svih sastojaka, piše Jannette Razum za Slatki svijet.
Sastojci
100 g šećera
100 g maslaca sobne temperature
2 jaja
soli
150 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
200 ml mlijeka
70 g čokolade
Priprema
Maslac i šećer pjenasto izmiksajte. Dodajte sol i jaja pa smjesu još jednom kratko izmiksajte. Dodajte mlijeko te prosijane suhe sastojke – brašno i prašak za pecivo. Kuhačom sve dobro izmiješajte pa ubacite i sitno nasjeckanu čokoladu.
Smjesu ravnomjerno rasporedite u ZENKER KALUPE ZA MINI KUGLOFE, 10 cm. Kalupe prethodno namastite i pobrašnite. Mini kuglofe pecite 20tak minuta na 180°C.
Ohlađene kuglofe po želji prelijte čokoladnom glazurom.